Voordelen

Revolutie in het verbinden

Bekijk het proces

Mileuvriendelijk

In de Pulseform technologie is giftige lijm niet langer nodig, terwijl de sterkte van de producten intact blijft. Medewerkers werken in een veilige omgeving, wat niet eenvoudig het geval is bij lassen of solderen. EMPF is milieuvriendelijk dankzij het ontbreken van afval, bovendien zijn er geen extra metalen nodig om de verbinding tot stand te brengen, wat de technologie heel geschikt maakt voor gewichtsreductie. Bovendien gebruikt EMPF slechts een fractie van de energie die nog is voor lassen of solderen. De componenten kunnen uit elkaar worden gehaald in geval van recycling, waardoor het past in een cradle-to-cradle productieproces.

Methodes en technieken

EMPF magnetiseert één of beide componenten een fractie van een seconde en krimpt de delen stevig aan elkaar. De Pulseform technologie is op dit moment beschikbaar voor componenten van 160 mm diameter, voornamelijk gemaakt van aluminium, koper, brons en dun staal. Combinaties met andere metalen of plastics, zelfs vooraf gecoate onderdelen, zijn mogelijk zolang het geleidende materiaal aan de buitenzijde van de verbinding zit of een geleidende huls wordt gebruikt. Dankzij de contactloze methode zonder warmte of druk is EMPF geschikt voor onderdelen in cleanroom-zakken, zodat de componenten beschermd blijven tijdens het verbindingsproces.

Bekijk hier een korte beschrijving van het technologisch proces van Pulseform.

Advies en begeleiding door experts

Pulseform heeft een geheel eigen werkwijze om te beantwoorden aan klantvragen. Het gebruikt een simulatieprogramma gericht op klantspecifieke componenten om makkelijker conventionele technologieën te vervangen. R&D zit in de genen van Pulseform en wordt uitgevoerd door zeer ervaren mechanisch engineers. Zodra het klantproces is geoptimaliseerd zal Pulseform de verbindingen produceren. Pulseform verleent een service, maar wanneer een klant de EMPF-machine in zijn eigen productieproces wil integreren, kan de verkoop van een machine worden overwogen. Pulseform is tot nu toe vooral actief in de energie- en automobielindustrie en in cleanroom-omgevingen. Maar natuurlijk zijn anderen industrieën van harte welkom. De mogelijkheden zijn eindeloos, want verbindingen horen in de meeste productieprocessen thuis.

De technologie

Bekijk hier een impressie van de werking van de Pulseform technologie.

Stel uw vraag